Uitslagen 2023-2024

VerenigingUitslag
Beemsterruiters1 oktober 2023 (klik)
Noorderkoggenruiters14 oktober 2023 (klik)
Wieringermeerruiters18 november 2023 (klik)
Bucephalus30 december 2023 (klik)
St. Hubertus7 januari 2024 (klik)
Zaanse Ruiters11 februari 2024 (klik)
Haarlemmermeerruiters17 maart 2024 (klik)

Op 1 oktober heeft de Beemsterruiters afgetrapt voor het nieuwe seizoen 2023-2024.

Op 14 oktober vond de tweede wedstrijd plaats bij de Noorderkoggenruiters.

Op 18 november vond de wedstrijd van de Wieringermeerruiters plaats. Ditmaal een goedgevulde startlijst.

Op 30 december werd bij Bucephalus de vierde wedstrijd gehouden. Een (voor Noord-Hollandse begrippen) hele grote startlijst. Van 08:30 tot 19:15 uur volop spanning. Daarom is de tussenstand nu heel erg lang.

Op 7 januari 2024 vond de 5e wedstrijd plaats. Ditmaal in Lisse bij St. Hubertus. Een mooi parcours was neergezet met een prachtige aankleding. Samantha kon wederom dit seizoen een grote startlijst aanleveren. Voor hun wedstrijd heel fijn. Jammer genoeg veel deelnemers die voor een eerste keer deelnamen en dus niet meer mee kunnen dingen naar het kampioenschap van de NH-Cup. Immers, het resultaat van (de beste) vier van de zeven wedstrijden telt voor het kampioenschap.

De volgende wedstrijd bij de Zaanse ruiters was op 11 februari 2024. Aanvankelijk was het niet makkelijk om voldoende deelnemers te krijgen maar uiteindelijk toch een goedgevulde startlijst. Het vriendelijke parcours was ditmaal gemaakt door Roos Kalshoven die onder stagebegeleiding van Deni van Ommeren een leuk parcours had neergezet.

En dan op 17 maart uiteindelijk de finale bij de Haarlemmermeerruiters. Allereerst werden we doodsbang gemaakt door alle weersvoorspellers. Het zou deze donderdag een zwaar verregende dag gaan worden. Niets bleek minder waar. Het was een prachtige dag, weliswaar zonder zon maar ook zonder regen. Exact na de laatste start begon het dan toch te regenen maar de wedstrijd was toen al voorbij!!! Een hele mooie finale met een aardig gevulde startlijst. En nog nooit was de finaledag zo doorslaggevend geweest als deze dag. Alleen bij de tweespan pony’s was van tevoren al duidelijk dat Melissa Langezaal met haar tweespan aan het langste eind zou trekken.

Maar voor de overige rubrieken was het tot de finaledag ongemeen spannend. In de enkelspan pony rubriek waren Carine Vos en Esmee Kramer die om het kampioenschap vochten. Carine werd uiteindelijk eerste en had daarmee 1 verliespunt minder dan Esmee.

Ook in de enkelspan paard rubriek waren er twee deelnemers die om de eerste plek vochten. Gerard Schenk had aan een betere klassering dan René Markerink voldoende om kampioen te worden. Zijn eerste omloop ging goed met slechts 1 balletje maar in de 2e omloop ging het helemaal mis. 3 balletjes en een mindere tijd brachten hem op de 3e plaats van de dag. René Markerink daarentegen hield het hoofd koel en reed beide omlopen foutloos en werd daarmee eerste van de dag en daardoor ook kampioen. (finalestand is doorslaggevend)

Ook bij de jeugd was het een hele strijd. Bryan Limpens en Grace Vos konden beiden nog aanspraak maken op de titel jeugdkampioen. Bryan werd met zijn eerste pony derde van de dag maar voor het kampioenschap 2e omdat zijn 2e pony voor het kampioenschap als HC telt. Grace was jammer genoeg net iets te traag en werd daardoor 3e van de dag. Met evenveel verliespunten als Bryan maar met een derde plaats werd zij daardoor 2e in de competitie. Melissa Stoop, die in de finale eerste werd van de dag legde uiteindelijk beslag op de derde plaats van de competitie.

De uitslag van iedere wedstrijd vind je door op de datum-link achter de respectievelijke wedstrijdorganisatie te klikken.

Hieronder vind je de EINDstand van de competitie.: